Michael Benedik

Michael Benedik, geboren in Duisburg, studeerde klassiek gitaar aan de Musikhochschule van Dortmund. In Nederland vervolgde hij zijn studie aan het conservatorium van Utrecht bij gitaarpedagoog en componist Dick Visser. Tegelijkertijd studeerde hij instrumentatie en compositie bij Hans Cox.

Nadat hij in 1986 zijn studie afsloot met het diploma ‘’uitvoerend musicus’’ heeft hij zich ontwikkeld tot een gitarist met zowel een groot klassiek als hedendaags repertoire. Als solist verzorgde hij optredens in de American Church van Parijs, het Bastadfestival (Zweden) en Siena en werkte hij mee in producties van Eric Vaarzon Morel. Samen met gitarist Martin Kaay trad hij op in o.a. Vredenburg, de IJsbreker en het Mettmanner Gitarren-Festival in Duitsland.

De laatste jaren ligt het accent op eigen producties en schrijft hij voor theatervoorstellingen de muziek die hij tevens uitvoert.

  1. Guajira - Paco de Lucia Michael Benedik - Guitar
  2. Valse Venezolano - Antonio Lauro G. Barbalau-doublebass
  3. Nana de Sevilla & Paño Moruno Concertzender
  4. La Gita en Gondola - G. Rossinni Michael Benedik - Guitar