Michael Goldort – Gitaar

Michael Goldort, geboren in Novosibirsk, studeerde aldaar gitaar aan het Glinka- Staatsconservatorium waar hij in 1991 zijn diploma behaalde. Al tijdens zijn studie trad hij veelvuldig op, zowel in Rusland alsook bij vermaarde festivals in Italië, Duitsland en Oostenrijk waar autoriteiten als gitarist Alvaro Pierri hem omschreven als een der meest virtuoze gitaristen van Rusland. Vanaf 1989 gaf hij regelmatig solo-recitals in binnen- en buitenland (o.a. Oostenrijk, Spanje en Italië) en trad hij ook op met symfonie-orkesten van o.a. St. Petersburg en Kiev.

In 1991 werd Michael Goldort assistent van professor Frauchi aan het conservatorium van Moskou. Ook was hij hoofdvakdocent aan het Glinka- Staatsconservatorium (1993-1996) en de universiteit van St.-Petersburg (2003-2005). Sinds 2005 woont en werkt hij in het Duitse Keulen. Van de vele transcripties die hij maakte voor gitaar, met name op bekende operathema’s van o.a. Rossini en Bizet, zijn er diverse uitgebracht op CD. Zijn tweede CD, gewijd aan Spaanse componisten, werd in de „Classical Guitar Magazine” (1996) omschreven als een artistiek en technisch meesterwerk.

Website Rosetta Ensemble Link