Mikhail Bezverkhni – Viool/Altviool

[widgets_on_pages id=”Flags_mus_MIKHAIL_B”]

Michael Goldort

Mikhail Bezverkhni, violist en tevens gerespecteerd kunstschilder is geboren in Leningrad (de voormalige USSR). Als violist kan hij bogen op een grote carrière, hij maakte vele tournees en was laureaat en prijswinnaar van verschillende internationale concoursen. In 1976 won hij de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabeth Wedstrijd voor viool, Grand Prix D’Elisabeth, te Brussel. Deze zeer prestigieuze toekenning markeerde wel het tijdperk waarin hij vrij was te reizen buiten de USSR. Hoewel hij binnen de USSR vele concertreizen en opnames maakte werd het hem vanaf 1978 voor lange tijd belet in en uit het westen te reizen. Vanaf dat moment werd hem dit “privilege” ontnomen.
Na de val van de muur in 1990 heeft hij zich definitief in België gevestigd. Naast de vele opnames die hij ondermeer heeft gemaakt voor Melodya, Pavane en La Campanella heeft Mikhail Bezverkhny zijn sporen verdiend als dirigent en als componist van onder andere filmmuziek. Zo componeerde hij o.a. de filmmuziek voor “Gambrinus” welke de eerste prijs won tijdens het internationale filmfestival van 1992 te Valencia (Spanje). Hij is als hoofdvakdocent viool en altviool verbonden aan het Hogeschool Gent Conservatorium.
Als kunstschilder heeft hij vanaf 1976 tot 1990 een 14 jarige kunstvak opleiding genoten bij Vladimir Rajkov, leerling van Robert Falk. Hij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Zo bevinden zich een groot aantal werken inmiddels in musea en privé-collecties in Italie, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Wit-Rusland, Tsjechië, Monaco, Israël, Majorca en Vaticaanstad.
Zijn kunst is te bewonderen op zijn persoonlijke website : www.bezverkhni.com

Violin TziganeViolin Tzigane

http://www.bezverkhni.com/doc/wp-content/gallery/gallery-04/thumbs/thumbs_violin_Tzigane.jpg

link
Website Bezverkhni van Gent

Een voorbeeld van de veelzijdige carrière van Bezverkhni, is zijn hoofdrol van Sasha in de film Gambrinus (1990):