Lander Echevarría- viool/altviool

[widgets_on_pages id=”Flags_mus_LADER”]

Lander Echebarría - viool/altviool

Lander Echevarría studeerde respectievelijk in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In Spanje begon hij zijn studie aan het conservatorium van Oviedo, waar hij vioolles kreeg van Yuri Nashuskin, en kamermuziekles van Tchiala Kvernadze, voormalig docent van het Tchaikowsky Conservatorium van Moskou. In deze periode trad hij regelmatig solistisch op met het kamerorkest “Arche” in noordelijk Spanje. Van 1998 tot 2000 studeerde hij aan het “Royal College of Music” in Londen bij Felix Andrievsky.
In Nederland volgde hij twee studies namelijk hoofdvak viool tweede fase aan de Hoge School van de Kunsten in Utrecht bij Keiko Wataya en hoofdvak altviool eerste fase aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam bij Nabuco Imai. Beide studies rondde hij af in 2003 waarna hij een aanstelling kreeg als docent altviool aan het conservatorium van San Sebastian.