Mirjam Wesselink de Barrientos - sopraan

Mirjam Wesselink de Barrientos, sopraan, begon haar muziekstudie op de piano aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en sloot deze met goed gevolg af met hoofdvak zang aan de Hoge School van de Kunsten Utrecht. Zij studeerde hier bij Marianne Blok (techniek en opera) en Hanneke Laméris (lied interpretatie). Opera-Masterclasses volgde ze o.a. bij Mia Besselink en Christina Deutekom.

Toenmalig directeur en musicus Ton Hartsuiker stelde haar in de gelegenheid om haar studie in zeer brede richting te ontwikkelen. Zij legde zich toe op de vertolking van Spaanstalige en Oost-Europese liederen en eigen arrangementen en composities. Na haar afstuderen specialiseerde zij zich meer en meer in het virtuoze liedrepertoire van ”Bel Canto” componisten zoals Rossini, Donizetti en Pauline Viardot.

Als veelzijdige zangeres is zij thans werkzaam in verschillende producties en geeft ze concerten in binnen- en buitenland. Zo trad zij in Nederland meerdere malen op in het Concertgebouw van Amsterdam en gaf ze récitals met de violisten Mikhail Bezverkhni et Mikhail Zemtsov en de pianist Timur Sergeyenia. Samen met de Spaanse musici María Sobrino (piano) en Lander Echebarria (viool) nam zij de CD Caminante op voor welke zij tevens de arrangementen maakte op liederen van Federico García Lorca. In samenwerking met gitarist Michael Benedik en contrabassist Gabriel Barbalau kwam haar CD “Barcarola” uit, eveneens met eigen arrangementen, ditmaal op liederen van Rossini en Donizetti. Ook voor het Rosetta Ensemble, waar zij samen met de Russische violist Mikhail Bezverkhni en de Russische gitarist Michael Goldort de spil vormt, maakt zij de arrangementen op liederen van o.a. Mozart, Beethoven en Pauline Viardot.

Zoltán Kodály (1882-1967) Acsitári hegyek alatt / Winter kam durch’s Land gezogen