Maria Sobrino Gutiérrez – Piano

[widgets_on_pages id=”Flags_mus_MARIA”]

Maria Sobrino Gutiérrez - piano

Maria Sobrino Gutiérrez studeerde van 1997 tot 2001 hoofdvak piano en kamermuziek aan het Conservatorio Superior de Musica de Salamanca (Spanje). Zij studeerde daar bij Christina Ferriz (piano) en Alberto Rosado (kamermuziek). In 2001 sloot zij haar studie zowel met het diploma docerend als uitvoerend musicus af.

In Nederland bekwaamde zij zich vervolgens aan de Hoge School van de Kunsten in Utrecht met een studie tweede fase. Daar studeerde zij bij Paolo Giacometti (piano)en Martine Visser (clavecimbel). Sinds haar succesvolle eindexamen (2003) geeft zij regelmatig optredens in Spanje en Nederland. Tevens kreeg zij een aanstelling als docent aan het conservatorium van Salamanca, de plaats waar zij ooit zelf haar studie