Sopraan – Viool – Gitaar

Het Rosetta Ensemble is een internationaal samengesteld gezelschap voortgekomen uit Canto di Rosetta, een uniek Frans, Spaans en Italiaans project uit de stal van het productiehuis Barav Music. De uitvoerenden zijn bijzonder in het oog springende musici, uitgenodigd om deel uit te maken van het ensemble. De kern van het ensemble bestaat uit zang, viool en gitaar met een klassiek repertoire dat speciaal gearrangeerd is voor dit gezelschap. Mikhail Bezverkhni, met reeds een lange en succesvolle carrière als solo violist, speelt hierbij een voorname rol door zowel de viool als de altviool te bespelen. Het gitaristische deel wordt ingevuld door de Duitse gitarist Michael Benedik, zeer thuis en bedreven in het Spaanse repertoire. Tenslotte wordt de zang vertolkt door de sopraan Mirjam Wesselink de Barrientos die met haar stem en inspiratie elk stuk tot vervoering weet te brengen.

Op het programma Canto di Rosetta staan een groot aantal liederen van de Frans Spaanse componiste Pauline Viardot en van haar vader Manuel García tezamen met liederen van Mercadante en instrumentaal werk van Paganini en de Sarasate.

Manuel García (1775-1832), Rossini’s meest favoriete tenor als het om de uitvoering van zijn opera’s ging, wortelde qua compositie nog echt in het classicisme van de 19e eeuw. Zijn dochter Pauline (1821-1910), eveneens een zeer gevierde zangeres van haar tijd, componeerde bij uitstek romantische liederen, vaak met een Spaanse inslag en virtuoos, of juist meer Oost-Europees als het om de toonzetting van Russische gedichten ging.

Rosetta Ensemble
Mirjam Wesselink – sopraan
Mikhail Bezverkhni – viool
Michael Goldort – gitaar

Berceuse Cosaque – Pauline Viardot-García / arr. Mirjam Wesselink

Les Filles de Cadix – Pauline Viardot-Garcia

 1. Berceuse Cosaque - Pauline Viardot-García
 2. Parad - Manuel García / Pauline Viardot-García
 3. Duet No. 4 A majeur - Niccolò Paganini
 4. Caprice No. 24 - Niccolò Paganini
 5. Cancion de la Infanta - Pauline Viardot
 6. Es Corrredor - Pauline Viardot - Manuel Garcia
 7. Il Sogno - Saverio Mercadante

Pauline Viardot-García Manuel del Populo García Saverio Mercadante

Repertoire voor Sopraan, Gitaar en Viool 

 • Chansons Espagnoles van Manuel del Pópulo García voor sopraan, viool en gitaar .
 • Chansons du XVe siècle, Douze Chants, Album Russe van Pauline Viardot voor sopraan, viool en gitaar.
 • Capricci voor viool solo en duo’s voor viool en gitaar van Niccolò Paganini.
 • “Danza Española nº 1” uit “La Vida Breve” voor viool en gitaar van Manuel de Falla.
 • Liederen van Mercadante en Massenet voor sopraan, viool en gitaar.
 • Werken voor viool en gitaar van Pablo de Sarasate.