Aranjuez

Sopraan – Gitaar

Duo Mirjam Wesselink de Barrientos en Michael Benedik neemt u mee naar de tuinen van het jachtslot van Aranjuez. Tijdens het voorjaar, de zachtblauwe luchten romaans omlijst. Felrode rozen verspreiden hun zoet parfum met in de rimpeling van het water hun weerspiegeling als glimlach.

In de gewelven weerkaatsen de licht heldere voorjaarsklanken van Joaquín Rodrigo, de in 1999 overleden schepper van waarschijnlijk het meest beroemde gitaarconcert van de 20e eeuw het “Concierto de Aranjuez”. Zijn transparante liederen vol van kleur en verwachting worden afgewisseld met vurige traditionele liederen van Federico García Lorca en flamenco gitaarsolo’s.

  1. Guajira - (Paco de Lucia) Michael Benedik - Guitar
  2. Nana de Sevilla & Paño Moruno Mirjam Wesselink-soprano, Michael Benedik-guitarUitzending Concertzender
  3. Sonata Giocosa Guitar by Michael Goldort
Repertoire voor Sopraan en Gitaar 

  • Liederen van Joaquín Rodrigo waaronder Canciones Españolas, Villancicos, Coplas del Pastor Enamorado, Folías Canarias.
  • Gitaarwerken van Joaquín Rodrigo waaronder Por los Campos de España, En Tierras de Jerez.
  • Canciones Españolas Antiguas van Federico García Lorca.
  • Instrumentaal werk van Paco de Lucía.