Fernando Gonzalez – Guitar

Fernando Gonzalez - Gitaar

De Chileense gitarist Fernando Gonzalez, afkomstig uit een muzikale familie ontving zijn eerste gitaarlessen van zijn vader, Arturo Gonzalez, gerenommeerd gitarist en pedagoog. Zijn moeder, musicologe, inspireerde hem tot een studie musicologie aan de “Facultad de la musicologia de la universidad de Chile”.
In 1973 kwam Fernando Gonzalez naar België waar hij de “Eerste Prijs Gitaar” aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel behaalde en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen de “Eerste Prijs Kamermuziek” alsmede het “Hoger Diploma Gitaar”. Hij was ondermeer leerling van Darwin Vargas, Alirio Díaz, Nicolas Alfonso, Leo Brouwer en Victor van Puyenbroeck. Gedurende zeven jaar was hij bij deze laatste tevens assistent-docent.
Sinds zijn studietijd treedt hij veelvuldig op, zowel solistisch als met orkesten zoals het Vlaams Filharmonisch Orkest, het Orkest van de VRT, het Orkest van de Vlaamse Opera, I Fiaminghi, Bratislava Orchestra, State Philharmonic Orchestra of Slovakia en Orchesta Sinfonica de San Felipe (Venezuela). Zijn grote voorkeur gaat daarbij uit naar barokcomponisten als Bach en Scarlatti, echter ook het traditionele gitaarrepertoire van Albeniz, Villa-Lobos, Lauro en De Falla behoort tot zijn favorieten. Met het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen legde hij het beroemde Concierto de Aranjuez van Joaquín Rodrigo vast op cd waarvoor hij de oprechte felicitaties van de componist ontving.