Een Belgische ode aan de Liefde

… waarin in een kleurig muzikaal mozaïek bekende en onbekende meesters uit de Belgische contreien worden gepresenteerd door het Rosetta Ensemble.

In de unieke samenstelling van zang, viool en klassiek gitaar brengt dit ensemble een voor deze samenstelling speciaal gearrangeerd programma dat zich kenmerkt door zijn gevarieerdheid en rijkdom aan klank.

De rode draad in dit programma is de liefde bezongen in al haar facetten. De onbereikbare liefde, het verlangen naar aanraking, de heimwee naar de verre geliefde, de verloren liefde en de platonische variant.

Op het programma staan ondermeer het woelige zeemanslied van Wambach, romantische liederen van Mestdagh en Wilford, impressionistische liederen van Meulemans, een afscheidslied van Mortelmans en de aria O, douce nuit” uit de opera “L’amant jaloux” van Grétry. Een zeer bijzondere plaats wordt ingenomen door het werk van de in Gent woonachtige pater en musicus professor de Brabandere. Hij kreeg diverse prijzen voor zijn composities toegekend en zijn lied “Geliebtes Kind, sei stark”, eveneens op dit programma, werd uitgezonden voor de Duitse televisie.

Instrumentaal werk, met composities voor viool van Ysaÿe en Geistler en gitaarcomposities van Joachim van den Hove, een overgangscomponist uit de laat-renaissance en vroeg-barok, wisselt de vocale delen af.

Met dank aan Dhr. Jan Dewilde, wetenschappelijk coördinator van het
Studiecentrum voor Vlaamse Muziek vzw.
www.svm.be